Sonos wat heb ik allemaal nodig

Sonos wat heb ik allemaal nodig? 10 handige tips!

Het hele huis voorzien van leuke muziek kan super eenvoudig met speakers. Het bedrijf Sonos is zeer gespecialiseerd in de productie van speakers met een modern design. Al sinds 2002 toen John MacFariane, Craig Shelburne, Tom Cullen en Trung Mai Sonos Inc. oprichtten, worden er telkens weer nieuwere en mooiere speakers gelanceerd. Bekende speakers zijn bijvoorbeeld de Play 1, Play 3, Beam, Boost, Connect, Sub, Playbase en de Playbar.

Wanneer je een nieuwe speaker aanschaft, wat heb je dan allemaal nodig? Daarnaast geven we 10 handige tips om het plezier die je krijgt van jouw geluidssysteem te vergroten door je kennis te laten maken met verschillende handige features.

Benodigdheden Sonos aansluiten

Het aansluiten van een speaker kost niet heel veel tijd, maar het moet wel secuur gebeuren. Daarnaast heb je vijf benodigdheden nodig om de speakers aan te sluiten:

Sonos speaker

Allereerst is het uiteraard noodzakelijk om een Sonos speaker aan te schaffen. Er zijn veel verschillende soorten speakers, dus het is verstandig om goed uit te zoeken welk apparaat het meest geschikt is voor jou.

Wil je bijvoorbeeld jouw apparaat kunnen koppelen aan de televisie ga dan bijvoorbeeld voor een Sonos Beam. Ben je juist op zoek naar een speaker om hoofdzakelijk muziek af te spelen dan is bijvoorbeeld een Play 3 meer geschikt.

Mobiele telefoon en/of tablet

Om muziek af te kunnen spelen heb je een mobiele telefoon en/of tablet nodig. Via je telefoon en/of tablet kun je muziek zoeken in verschillende databases en afspeellijsten maken die op de speakers afgespeeld kunnen worden.

Sonos App

Op je mobiele telefoon en/of tablet is het noodzakelijk om de Sonos App te installeren. De apparaten klaar maken voor gebruik kan namelijk alleen via deze speciale App. Daarnaast kun je in de App heel veel verschillende zaken regelen.

Denk bijvoorbeeld aan eenvoudige zaken zoals bijvoorbeeld muziek afspelen, het volume veranderen en liedjes doorspoelen. Daarnaast kun je via de App gebruik maken van verschillende features zoals bijvoorbeeld Sonos Trueplay.

Kijk voor meer informatie ook eens op de pagina over:  Wat is de beste installatie voor Sonos

Werkend WiFi netwerk

De speakers moeten gekoppeld worden aan jouw WiFi-netwerkvoorziening, dus werkende WiFi is een vereiste om muziek af te kunnen spelen op een speaker.

Wachtwoord WiFi netwerk

Het apparaat moet eerst aan jouw WiFi netwerk gekoppeld worden voordat het product zijn eigen netwerk kan opstarten. Het is daarom van belang het wachtwoord van jouw WiFi bij de hand te houden.

10 handige tips

De makers van alle verschillende producten proberen er uiteraard voor te zorgen dat het hebben van een Sonos speaker fijn en makkelijk is. Mede daarom zitten er leuke features op de speakers en zijn ze handig in gebruik.

Helaas zijn niet alle gebruiksgemakken bekent bij de bezitters van de speakers. Toch wil je natuurlijk het beste uit jouw speakers halen en deze 10 tips helpen je daar bij:

 

Tip 1:

Alle verschillende speakers kunnen aan elkaar gekoppeld worden, zodat je elke kamer kunt voorzien van muziek.

Tip 2:

In de App is het heel eenvoudig om afspeellijsten te maken. Voor elke gelegenheid kan je zo een afspeellijst samenstellen zoals bijvoorbeeld een afspeellijst met muziek die perfect is voor een feestje.

Wat erg prettig is, is dat de afspeellijsten muziek kunnen bevatten uit meerdere verschillende streaming diensten. Hierdoor worden de afspeellijsten divers.

Tip 3:

Sonos Trueplay zorgt er voor dat het geluid uit de speakers geoptimaliseerd wordt door jouw kamers te analyseren. De muziek zal door de optimalisatie nog mooier klinken en het is eenvoudig te regelen in de App.

Tip 4:

Het bedienen van jouw totale geluidssysteem kan super makkelijk via de App, maar gelukkig zitten er nog wel knoppen op de speakers zelf. Heb je je telefoon even niet bij de hand dan kun je alsnog bijvoorbeeld een liedje doorspoelen en/of het geluid aanpassen.

Tip 5:

In de App kan je op jouw apparaten een bepaalde tijd instellen wanneer de speakers starten en stoppen met afspelen. Deze feature is perfect voor mensen die het fijn vinden om met muziek aan in te slapen. De muziek zal na een bepaalde tijd automatische ophouden, zodat de speakers niet de gehele nacht aanstaan.

Tip 6:

Het witte lampje van de speaker kan vervelend zijn wanneer jouw speaker bijvoorbeeld in de slaapkamer staat. Gelukkig kan het witte lampje eenvoudig uitgezet worden in de App.

Tip 7:

Wil je graag thuis TV kijken, maar het gevoel hebben dat je in de bioscoop zit? Dat kan wanneer je een Sonos Beam/Playbar/Playbase hebt. Deze speakers kunnen namelijk gekoppeld worden met de televisie en geven een geweldig geluid voor een unieke belevenis.

Tip 8:

Ook het beluisteren van podcasts kan via de speakers van Sonos. Een podcast aanzetten op de speakers werkt exact hetzelfde als het aanzetten van een liedje.

Tip 9:

De speakers kunnen gebruikt worden als wekker. In plaats van wakker worden met het bekende verschrikkelijke gepiep, kan je nu ook wakker worden met jouw lievelingsmuziek.

Tip 10:

Speakers ondersteunen diverse spraakassistenten zoals bijvoorbeeld Amazon Alexa. Het wordt hierdoor nog eenvoudiger om bijvoorbeeld een bepaald liedje te laten afspelen.

 

Een Sonos aanbieding meepakken?

Een Sonos aanbieding meepakken, is natuurlijk altijd fijn. Een speaker koop je namelijk niet zomaar omdat ze meestal erg prijzig zijn. Geregeld zijn er aanbiedingen, dus het is zeker de moeite waard om voor de aankoop van een speaker naar een lopende actie op deze website te zoeken.

Bekijk alle Sonos aanbiedingen bij bol.com
Bekijk alle Sonos aanbiedingen bij Mediamarkt

Waar kan ik een Sonos speaker kopen?

Veel winkels en webshops bieden speakers van dit merk aan. De meest voor de hand liggende optie is het kopen van de speaker op de officiële website, maar daarnaast kan je de speakers ook aankopen bij retailers zoals bol.com , Coolblue en Mediamarkt.

De prijzen kunnen onderling verschillen, dus het is aan te raden om op deze website te kijken waar je het voordeligste uit bent.

Lees ook: Waar kan ik Sonos kopen

Conclusie

Het aansluiten van een Sonos speaker zal wat tijd in beslag nemen, maar is niet gecompliceerd. Ook heb je niet veel nodig om een speaker aan te sluiten, namelijk alleen de speaker zelf, een telefoon en/of tablet, de Sonos App, werkende WiFi en het wachtwoord van het WiFi netwerk.

Naast het feit dat de installatie van de speakers eenvoudig is, wordt er ook alles aan gedaan om het gebruiksgemak van de apparaten te verhogen door verschillende features.

Tot slot kunnen de speakers gekocht worden in veel verschillende winkels en webshops en geregeld zijn de speakers in de aanbieding. Het doen van een goede research is daarom zeker een aanrader!

SONOS AANBIEDINGEN

U wilt natuurlijk niet te veel betalen voor uw favoriete Sonos. Daarom hebben wij de beste Sonos aanbiedingen van Bol.com voor u op een rijtje gezet.

Een vraag aan jou…

Heb jij nog aanvullingen, vragen of opmerkingen? Laat dan een reactie achter!

Auteur

info@swcommerce.nl

Meer artikelen

Geef een reactie

Naam

Email

Titel

Schrijf bericht