Wat is de beste installatie voor Sonos

Wat is de beste installatie voor Sonos? Waar moet je op letten?

Wat is de beste installatie voor Sonos? De beste installatie voor sonos ligt erg aan de vorm en de grootte van jouw kamers. Toch zijn er enkele tips waar je op moet letten tijdens de installatie van jouw speaker.

Je wil daarnaast natuurlijk het geluid van jouw geluidsinstallatie optimaliseren en gelukkig zijn hier verschillende tools voor. Voor de installatie en de optimalisatie via Trueplay is een speciale app beschikbaar.

Draadloze speakers

De ontwikkelingen op technisch gebied zijn enorm. Aan het einde van de 20e eeuw werd het internet uitgevonden en vanaf toen is er veel veranderd. Ook op het gebied van muziek zijn er veel veranderingen.

Vroeger kon je alleen via de radio, platen of cd’s thuis muziek. Tegenwoordig is dat wel anders en zijn er zelfs draadloze speakers op de markt die een prachtig geluid laten horen en er bovendien ook chique uitzien.

Het bedrijf Sonos

Sonos is één van de bedrijven die producten wilde ontwikkelen zodat je in huis kan genieten van een draadloos geluidssysteem. Inmiddels is het een internationaal bedrijf met verschillende producten.

Sommige producten moeten aangesloten worden door middel van een stekker, maar ze hebben ook draadloze producten. Wat uniek is voor de producten van Sonos is dat alle producten aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Hierdoor creëer je een muziekinstallatie waardoor je in heel je huis kan genieten van muziek.

Daarnaast kunnen alle producten samenwerken met programma’s zoals Apple Music en Spotify. Kortom is Sonos een bedrijf die met de tijd meegaat en vooruit denkt. Mede daardoor zijn veel mensen enthousiast over de speakers, ook in veel Nederlandse huizen zie je hun producten terug.

Sonos systeem installeren, wat is de beste installatie?

Een Sonos systeem installeren is eenvoudig. Het installeren kost per apparaat ongeveer 10 minuten. Daarnaast kunnen alle producten gemakkelijk aan elkaar gekoppeld worden. Het is van belang om de onderstaande stappen in de aangegeven volgorde te doorlopen voor een succesvolle installatie.

 

beste installatie voor sonos

 

Stappenplan Sonos luidspreker aansluiten (standaard installatie)

  • Haal de speaker/soundbar uit de verpakking en stop de stekker in het stopcontact al deze aanwezig is
  • Als alles in orde is, gaat er een groen lampje knipperen wanneer je de speaker aanzet en dat betekent dat de speaker klaar is om geïnstalleerd te worden
  • Download de Sonos app. De app is gratis te downloaden op iOS, macOS, Android en Windows. Open de app na het downloaden
  • Klik op ‘Nieuw Sonos-systeem installeren’. Bij een standaard installatie klik je vervolgens op ‘standaard installatie’ en hierdoor wordt het product gekoppeld met jouw WiFi-netwerk
  • Vervolgens zoekt de app naar speakers die in de buurt zijn. Wanneer de app jouw apparaat gevonden heeft, geeft de app aan op welke knoppen van het apparaat je moet drukken, zodat er een WiFi-verbinding tussen de app en het apparaat gelegd wordt
  • Wanneer je de aangegeven knoppen hebt ingedrukt, moet er een oranje lichtje gaan knipperen. In de app moet je het zien van het oranje knipperlicht bevestigen. Wanneer je het zien van het oranje knipperlicht hebt bevestigd, zal de speaker gaan configureren en dit houdt in dat de speaker zijn eigen WiFi-netwerk gaat opstarten
  • (Sla deze stap over wanneer je gebruik maakt van een Android telefoon of tablet) (Als je een Play 5 aan het installeren bent, hoef je alleen op de ronde knop aan de achterkant van de Play 5 te drukken) Open de app ‘instellingen’ en ga naar WiFi. Klik vervolgens op het WiFi-netwerk ‘Sonos’ en verbind hiermee. Ga vervolgens terug naar de app en voer jouw wachtwoord in
  • Tot slot geef je jouw speaker een naam. Je kan een eigen naam bedenken, maar er zijn ook veel aanbevolen namen waaruit je kan kiezen. Na het kiezen van een naam is de installatie voltooid

In het artikel hoe werkt Sonos? beschrijven wij hoe Sonos eigenlijk werkt. Daarnaast hebben we artikelen geschreven over wat is Sonos Trueplay? en Sonos Playbar of Sonos Playbase?.

Plaatsing van de speakers

De beste manier van de plaatsing van de speakers is in elke kamer weer een ander verhaal. Toch zijn er een aantal richtlijnen die je kunnen helpen bij het kiezen van een geschikte plaats.

De spelers zijn niet waterbestendig, dus het plaatsen van een speler in de tuin of op het balkon is geen optie. Het plaatsen van de spelers op een betonnen, bakstenen, metalen of marmeren grond is af te raden omdat deze materialen het WiFi-signaal negatief zullen beïnvloeden.

Spelers kunnen op verschillende manieren geplaatst worden, bijvoorbeeld verticaal of horizontaal. Het is dus goed om uit te zoeken op welke manieren jouw speler geplaatst kan worden.

Wanneer je meerdere spelers hebt, is het aanbevolen om meerdere spelers in één kamer te plaatsen voor een breder stereogeluid. Wanneer je (kleinere) kinderen hebt, zet jouw speler dan op een gepaste hoogte.

Met Sonos Trueplay het geluid optimaliseren

Het geluid van een speaker van Sonos is uit zichzelf al goed, maar door met Sonos Trueplay het geluid te optimaliseren, zal het geluid nog beter worden. Trueplay beoordeeld de grootte en de akoestiek van jouw kamer.

Zo wordt bepaald hoe vol en hoe hard het geluid moet klinken. Het is niet ingewikkeld en duurt niet lang om het geluid met Trueplay te optimaliseren. Open de Sonos app en ga naar ‘Trueplay Tuning’.

Volg de stappen die de app aangeeft. Elk apparaat moet één voor één geoptimaliseerd worden en ook wanneer je een speaker verplaatst zal dit opnieuw moeten gebeuren. Mocht je geen gebruik willen maken van Trueplay is dat ook mogelijk, want je kunt Trueplay ten alle tijden aan- en uitzetten in de app.

Conclusie

Het antwoord op de vraag: ‘Wat is de beste installatie voor Sonos?’ is dus voor elke ruimte weer anders. Het installeren gaat eenvoudig via de Sonos app. Ook de optimalisatie via Trueplay gaat via deze app.

De plaatsing hangt van de vorm en de grootte van de kamer af, maar er zijn gelukkig wat richtlijnen. Wanneer alles geïnstalleerd is, kun je onbeperkt genieten van jouw draadloze muziekinstallatie.

SONOS AANBIEDINGEN

U wilt natuurlijk niet te veel betalen voor uw favoriete Sonos. Daarom hebben wij de beste Sonos aanbiedingen van Bol.com voor u op een rijtje gezet.

Een vraag aan jou..

Heb jij nog aanvullingen, vragen of opmerkingen? Laat dan een reactie achter!

Auteur

info@swcommerce.nl

Meer artikelen

Geef een reactie

Naam

Email

Titel

Schrijf bericht