Sonos TruePlay

Wat is Sonos Trueplay?

Het bedrijf Sonos Inc.

Misschien ben je helemaal fan van Sonos of misschien heb je er nog nooit van gehoord. Wat in ieder geval vast staat is dat Sonos een aantal jaren geleden een vernieuwend product op de markt bracht. In 2002 richtten John MacFarlane, Craig Shelburne, Tom Cullen en Trung Mai het bedrijf Sonos Inc. op.

Hun doel was het maken van een draadloos speakersysteem en dat is gelukt. Ze wilden speakers maken die met elkaar verbonden kunnen worden, waardoor je je hele huis van muziek kan voorzien. Inmiddels heeft Sonos Inc. verschillende speakers ontwikkeld en is het bedrijf de marktleider op het gebied van speakers voor in huis.

Wat is Sonos Trueplay?

Ondanks dat de Sonos apparaten uit zichzelf al een prachtig geluid laten horen, heeft Sonos Trueplay ontwikkeld, waarmee je het geluid in jouw kamer kan optimaliseren. Door middel van Sonos Trueplay kan het geluid van elk apparaat in elke kamer verbeterd worden.

Je kan Sonos Trueplay gebruiken, als je de Sonos App gedownload hebt. In de App kies je de optie Trueplay Tuning. Via deze optie zal het Sonos apparaat inventariseren hoe jouw kamer eruit ziet, door middel van terugkaatsing van geluid.

Het Sonos apparaat zal na deze optimalisering een nog mooier geluid laten horen, doordat het Sonos apparaat rekening houdt met de akoestiek in de kamer.

Sonos Trueplay is uiteraard bedoeld om het geluid van je Sonos apparaat te verbeteren, maar mocht je desondanks toch zelf de instellingen van je Sonos apparaat willen beheren of om een andere reden geen gebruik wil maken van Sonos Trueplay kan je dit ten alle tijden aan- en uitzetten in de Sonos app.

Tips tijdens het instellen en installeren van Sonos Trueplay

  • Het is het beste om tijdens het tunen alle omgevingsgeluiden te sussen. Hierdoor kan Sonos Trueplay het beste de kamer inventariseren
  • Als de opstelling van de kamer na het tunen veranderd is het aan te raden om opnieuw te tunen
  • Ook als er nieuwe objecten zoals meubels aan de kamer worden toegevoegd, is het verstandig om opnieuw te tunen
  • Probeer de hele kamer te tunen, dus niet alleen rondom het Sonos apparaat
  • Ondanks dat het volume tijdens het tunen erg hard staat, is het niet voordelig voor het tunen om het volume tijdens het tunen aan te passen

Een aantal apparaten van Sonos op een rij

De Sonos Play 1
De Sonos Play 1 is een een speaker die een warm geluid geeft. Voor het kleine formaat van deze speaker geeft de speaker een krachtig en vol geluid. Doordat de speaker klein van formaat is, weegt het ook niet zwaar namelijk maar 1.85 kilogram.

De speaker is bestand tegen vocht, waardoor het ook mogelijk is om een speaker in de badkamer te zetten. Hoe werkt Sonos Play 1? Je kan de Sonos Play 1 bedienen op afstand via een speciale app. Door in elke kamer een Sonos Play 1 apparaat te plaatsen, kun je je hele huis voorzien van muziek.

De Sonos Play 3
De Sonos Play 3 is op de markt sinds de zomer van 2011. De Sonos Play 3 is langwerpig en kan zowel liggend als staand geplaatst worden. In de Sonos Play 3 zitten maar liefst 3 speakers, waardoor de kracht van deze speaker bijvoorbeeld een stuk sterker is dan de Sonos Play 1.

1 van de 3 speakers is speciaal voor de bas, waardoor de bas erg zuiver en diep klinkt. Ondanks dat de Sonos Play 3 groter is dan de Sonos Play 1, is deze speaker nog steeds erg geschikt voor bijvoorbeeld op een boekenplank, want de speaker is niet opvallend.

De Sonos Play 5
De Sonos Play 5 heeft net als de Sonos play 3 een ronde afwerking, maar is net als de Sonos Play 3 langwerpig. De Sonos Play 5 is op de markt sinds 2009. De Sonos Play 5 vult zelfs grote woonkamers helemaal met muziek, want er zitten maar liefst 5 speakers in het apparaat. Door de 5 speakers hoor je elk detail die in de muziek hoorbaar is.

De Sonos Playbar
De Sonos Playbar is voor iets anders bedoelt dan de hierboven genoemde speakers. De Sonos Playbar kan namelijk aangesloten worden op de televisie. Met de Sonos Playbar kun je van jouw huis heel even een bioscoop maken.

De Sonos Playbar kan daarnaast ook gebruikt worden als speaker voor muziek. De Sonos Playbar kan eventueel ook aan de muur bevestigd worden.

De Sonos Beam
De Sonos Beam kun je aansluiten op je tv, waardoor je huis tijdelijk in een bioscoop veranderd. Uiteraard is dit apparaat ook te gebruiken als normale speaker voor muziek. De Sonos Beam is een maatje kleiner als de Sonos Playbar. Uiteraard is de Sonos Beam door de kleinere afmetingen ook de helft lichter dan de Sonos Playbar.

Sonos apparaten bedienen met de Sonos App

Alle Sonos apparaten kunnen bediend worden door een app, namelijk de Sonos App. De Sonos app is beschikbaar op apparaten met de Appstore of Google play. Dit komt er op neer dat zowel gebruikers van Apple als Android de Sonos App kunnen downloaden en hiermee hun Sonos apparaat kunnen bedienen.

De app is gratis te downloaden en is gebruiksvriendelijk, dus ook als je weinig mobiele kennis hebt, is de app gemakkelijk in gebruik.

Hoe werkt Sonos?

Hoe werk Sonos eigenlijk? Sonos heeft een systeem ontwikkelt, waarmee je je hele huis kan voorzien van muziek. Alle Sonos apparaten kunnen met de Sonos App bedient worden. Via de Sonos App kan muziek afgespeeld worden, maar ook via apps als Spotify of Apple Music. Het is ook mogelijk om de radio te koppelen aan een Sonos apparaat.

Waar kan ik Sonos Trueplay kopen?

Heb je nog geen apparaten van Sonos, maar ben je van plan een Sonos apparaat te kopen? Het is dan aan te raden om goed te kijken welk Sonos apparaat bij jou past. Wanneer je besloten hebt voor welk Sonos apparaat je gaat, moet je nog bekijken naar waar kan ik Sonos kopen?

Sonos apparaten zijn erg populair en daarom in veel winkels te vinden. Ten eerste kan je jouw Sonos apparaat simpelweg kopen op de website van Sonos. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog ander opties. Denk bijvoorbeeld aan de grote consumentenelektronica retailers zoals Mediamarkt, Coolblue en bol.com.

Bekijk alle Sonos aanbiedingen bij bol.com
Bekijk alle Sonos aanbiedingen bij Mediamarkt

SONOS AANBIEDINGEN

U wilt natuurlijk niet te veel betalen voor uw favoriete Sonos. Daarom hebben wij de beste Sonos aanbiedingen van Bol.com voor u op een rijtje gezet.

Een vraag aan jou..

Heb jij nog aanvullingen, vragen of opmerkingen? Laat dan een reactie achter!

Auteur

info@swcommerce.nl

Meer artikelen

Geef een reactie

Naam

Email

Titel

Schrijf bericht